Използването на касетъчни боеприпаси от въоръжените сили на Украйна е опасно за

...
Използването на касетъчни боеприпаси от въоръжените сили на Украйна е опасно за
Коментари Харесай

Великобритания заяви, че използването на касетъчни боеприпаси е опасно за Украйна

Използването на касетъчни боеприпаси от въоръжените сили на Украйна е рисково за цивилното население. Това може да се види в доста страни в Африка, Близкия изток. Това съобщи ръководителят на отдела по защитата в английския парламент Тобиас Елууд в изявление за Liga.net.

Според него сходни оръжия крият опасности за Украйна, даже като се има поради, че Руската федерация ги употребява от първия ден на войната.

Елууд сподели, че в Африка, Афганистан и Близкия изток касетъчните муниции убиват деца, които стъпват върху тях или ги взимат и по-късно умират.

" Обединеното кралство подписа спогодба за възбрана на касетъчните муниции. И поддръжката на Украйна от английския народ е тъкмо повода, заради която политиците могат да поддържат Украйна. Не желая тя да понижава ", сподели политикът.

Според него Украйна има потребност от опция. Той схваща, че касетъчните муниции са потребни, само че въоръжените сили би трябвало да обезпечат нужното преимущество по различен метод.

Елууд сподели, че не би трябвало да се фокусирате върху Русия. Тя може да употребява химически оръжия против Украйна, само че това не значи, че украинските сили също би трябвало да прибягват до това.

" Има избрани стандарти и конвенции, които се пробват да поддържат насилието на войната на несъмнено равнище, с цел да не навреди на цивилното население. Използването на химически оръжия може да не помогне, само че ще убиете доста цивилни. Същото е и с касетъчните муниции “, сподели политикът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР